Det svenska nystartade märket Powher Accessories lanserades i slutet på augusti 2019 med en Pop-up på &Other Stories flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. Powher´s första kollektion består av håraccessoarer, ear cuffs och broscher samt kompletteras av ett handplockat vintage sortiment. Sortimentet riktar sig till alla kvinnor; samtliga produkter är i non body pierced design och många accessoarer kan med fördel kombineras på olika sätt för en personlig prägel. Kollektionen kommer att förnyas kontinuerligt.

Powhers vision är att genom accessoarer stärka alla kvinnors unika uttryck och personligheter. Att med små medel ge stor effekt på både stil och karaktär. Powher är ett varumärke som på ett lustfyllt sätt vill uppmuntra dig till att vara mer av dig själv precis som du är.

”Vår önskan är att Powher skall vara ett inkluderande varumärket, både i form, funktion och pris. Vårt namn är en direkt reflektion av vårt koncept. Det handlar om att skapa ett välkomnande och inspirerande utrymme för kvinnor att uttrycka sig och ta plats” säger Sanja Jovansdotter Meerits en av medgrundarna till Powher.

Sanja och Linnea Bach Gärde har båda två en lång bakgrund i den svenska modebranschen och har jobbat med flera av Sveriges största modeaktörer. De startade Powher i början av 2019 då de kände att det fanns en lucka på marknaden för ett varumärke som gör just accessoarer och inte ”smycken” till plånboksvänliga priser samtidigt som det finns ett kvalitets och sustainability tänk i grunden.

”Att vi landade just i accessoarer och inte kläder tex, är den rika och intressanta historien som accessoarer bär på. Genom alla tider har kvinnors sätt att smycka sig med accessoarer speglat deras livsstil. Från kungligheter och kändisar till kollegor och din bästa vän- alla har vi en relation till accessoarer och en historia att berätta. Det är det som är styrkan i konceptet och den största inspirationskällan” berättar Linnea Bach Gärde till Modebloggare.se.

I dagsläget säljs Powher pieces endast på deras egen hemsida powheraccessories.com så om ni vill spana in kollektionen så får ni browsa där. De har såklart också ett inspirerande instagramkonto om man vill hålla sig uppdaterad med nya kollektioner och bli allmänt inspirerad (@Powher_accessories).